top of page

16 TIPS VOOR EEN VLOT VERHUISWEEKEND!

Een nieuwe woonst? Graag. Maar dat verhuizen, pfff. Het verzamelen van veel te veel overbodige spullen, inpakken, administratieve rompslomp… Weinigen die er naar uit kijken. Gelukkig is er altijd Unique Rentals Ladderlift Service om te helpen. Met deze x tips maken we je verhuis al wat draaglijker!

IMG_20201114_160619.jpg

1. PAK EEN WEEKENDTAS MET ESSENTIËLE BENODIGDHEDEN

Steek er wat extra kleren, toiletartikelen, je laptop, een pyjama,… in.  Laad andere spullen die je meteen na de verhuis nodig hebt in een grote doorzichtige doos. Denk aan een scherp mes of schaar, keukenrol, vuilniszakken, bestek, basiskookmateriaal, plakband, opladers, extra toiletpapier, gereedschap, een dweil en dergelijke.

2. ROL BREEKBARE SPULLEN IN KLEREN

Terwijl je je kleren inpakt, rol je best ineens je breekbare spullen hierin. Zo zitten deze veilig, compact, en hoef je wat minder bubbelplastek te gebruiken. Extra breekbare, kleine spullen (zoals brillen) kan je in propere sokken rollen voor extra veiligheid. Pak je servies verticaal in, zoals vinyl platen. Zo breken ze minder gemakkelijk.

3. LABEL JE VERHUISDOZEN

Spreekt voor zich. Je weet best wat er in elke doos zit. Zo kan je de juiste doos trouwens ook al meteen in de juiste kamer zetten bij de verhuis. Je kan dit bijvoorbeeld aangeven door kleurcodes per kamer te gebruiken. Hou voor het gemak per kamer een overzicht bij met het aantal dozen. En nog een tip: nummer je dozen en maak een handig register, zo weet je exact wat in welke doos zit.

4. KUIS JE NIEUWE WOONST OP VOORHAND

Een leeg huis of appartement is gemakkelijker te kuisen. Maak als eerste de badkamer en keuken in orde. Een warme douche en maaltijd is misschien net de luxe die je nodig hebt om te bekomen na een zware verhuisdag.

5. BESCHERM JE TOILETGERIEF

Dek de doppen van toiletartikelen af met plastiek (of vershoudfolie) en draai of zet de dop er dan weer op. Zo lopen ze niet over je andere spullen uit. Plaats een extra watje in je poederdoosjes om ervoor te zorgen dat de poederpaletten niet breken

6. VERHUIS LADES INTEGRAAL DOOR ER EEN CELLOFAANFOLIE OP TE BEVESTIGEN

Bekijk een ladeschuif als een kleine verhuisdoos. Als je de kast waar ze inzitten ook meeverhuist, natuurlijk. Als je de schuiven ineens mee verhuist, hoef je ze niet uit en weer in te laden. Dit cellofaan-systeem is trouwens ook handig om juwelen te verhuizen

7. KOOP EEN ROL MET REKPLASTIEK

Niet enkel handig in grote magazijnen, maar ook om veel verhuisdozen bij elkaar te houden! Gebruik het ook als bescherming voor je meubilair, zodat er geen krassen opkomen of kastdeuren openvallen.

8. HOU HERSLUITBARE ZAKJES IN DE BUURT

En gebruik ze om kleine zaken als knopen, vijzen, nagels of andere onderdelen in te bewaren. Houten boutjes van Ikea, de plastieken ringetjes van de gordijnen,… Je kent dat wel, anders kom je ze jaren later nog op de meest vreemde plekken tegen. Verzamel ze per kast of per meubelstuk.

9. FOTOGRAFEER JE BEDRADING

Soms worden draden een wirwar en weet je niet altijd meer wat waarvoor dient en wat waar moet aangesloten worden. Neem een foto met je smartphone. Zo weet je later hoe je je toestellen als pc’s en tv’s weer moet connecteren, moest het niet duidelijk zijn.

10. GEBRUIK MANDEN, KRATTEN EN VALIEZEN ALS VERHUISDOZEN

Gebruik je verhuisdozen voor losse spullen. Valiezen gebruik je om kleren in te verhuizen en manden om knuffelbeesten, cd’s of andere spulletjes in te steken. Gebruik reiskoffers met wielen om zwaardere spullen zoals boeken te verhuizen.

11. DE SNELSTE MANIER OM JE KAST IN TE LADEN…

Huur je, dan werk je waarschijnlijk met een waarborg. Neem daarom foto’s voor je ergens intrekt en nog voor je je spullen verhuisd hebt. Neem ook foto’s van je oude woonst om te kunnen aantonen dat je het netjes hebt achtergelaten, zodat je daarna niet met onterechte schoonmaakkosten of schadeclaims geconfronteerd wordt. Pro-tip: veel kadertjes opgehangen? Vul de gaatjes in de muur op met zeep of stopverf. 

12. GEEF PRIORITEIT AAN VERHUISVRIENDEN

Trakteer ze niet enkel op eten en drinken, maar hoor ook eens of zij spullen kunnen gebruiken die je anders zou weggooien of -geven. Zorg er trouwens voor dat alles netjes ingepakt is alvorens ze je komen helpen.

13. HUUR JE? NEEM FOTO’S

Huur je, dan werk je waarschijnlijk met een waarborg. Neem daarom foto’s voor je ergens intrekt en nog voor je je spullen verhuisd hebt. Neem ook foto’s van je oude woonst om te kunnen aantonen dat je het netjes hebt achtergelaten, zodat je daarna niet met onterechte schoonmaakkosten of schadeclaims geconfronteerd wordt. Pro-tip: veel kadertjes opgehangen? Vul de gaatjes in de muur op met zeep of stopverf. 

14. IS JE ROMMEL NOG IETS WAARD?

Geef dan 2dehandse of Facebook een kans, of stal je spullen uit op een rommelmarkt. Wie weet krijg je er nog iets voor. Doe het wel op tijd, zodat je het niet nodeloos mee moet verhuizen. Laat een goed doel of tweedehandsorganisatie de spullen oppikken die je zelf niet meer wilt en goed genoeg zijn om te doneren

15. BEHEER JE VOEDSEL

Doe de laatste keer inkopen 2 weken voor de verhuis, zodat je ijskast leeg is tegen dat je verhuist. Ontdooi je ijskast en diepvries minstens een dag op voorhand en zorg ervoor dat alles uitgekuist en droog is.

16. AFSCHEID NEMEN

VAN DE BUREN

Gordijnen slaapkamers afnemen; Sleutelsopbergen in sleutelzakje; Geld en pinpassen gescheiden opbergen in de handbagage; Huis controleren op achtergebleven spullen; Meterstanden opnemen; Gas en elektra afsluiten indien nodig; Waterleiding aftappen in de winter (ook wanneer het niet vriest); Ramen en deuren goed afsluiten; Sleutel oude huis afgeven; Afscheid nemen van de buren;

bottom of page